Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - از چند روز پیش متقاضیان وام ازدواج در هنگام مراجعه به سامانه آن در بانک مرکزی طی مراحل ثبت نام در تعیین بانک عامل با مشکل مواجه می‌شدند، چرا که نام بانکی در این مرحله وجود نداشته و به عبارتی ادامه ثبت نام غیرممکن بود.

این در حالی است که از اول مرداد ماه تا پایان شهریورماه بانک مرکزی طرح ضربتی وام ازدواج را به مرحله اجرا در آورد که بتواند صف حداقل ۵۰۰ هزار نفری متقاضیان را تا حد ممکن کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه اجرای این طرح تا اواخر شهریورماه بیش از ۴۰۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج با مشارکت بانک‌های حاضر در سامانه و تشدید پرداختی‌ها از سوی ۱۱ بانک عامل تعیین شده برای طرح ضربتی پرداخت شد.

با وجود این که پایان شهریورماه زمان اتمام طرح ضربتی بانک مرکزی بود اعلام شد، تعلل زوجین در تکمیل پرونده و انجام روال ارائه تسهیلات موجب شد تا این طرح ۱۵ روز دیگر تمدید شود، با این حال در روزهای اخیر متقاضیان در هنگام مراجعه برای ثبت نام با مشکل مواجه شدند، هر چند که گفته می شود گاهی در ساعات اولیه روز تعدادی از بانک‌ها در سامانه امکان ثبت نام داشتند.

به هر صورت این موضوع موجب ابهاماتی برای متقاضیان ثبت نام وام ازدواج بود و این که تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. پیگیری موضوع درباره‌ چرایی بسته شدن این سامانه و این که چه زمانی به حالت عادی بر می‌گردد، با این اعلام همراه شد که امروز -دوشنبه- سامانه مجددا به حالت عادی برمی‌گردد و زوجین می‌توانند ثبت نام خود را از سر گیرند. در این شرایط با توجه به اینکه طرح ضربتی وام ازدواج تا پانزدهم مهرماه ادامه دارد زوجین از این امکان برخوردار هستند که در قالب این طرح تسهیلات خود را سریع‌تر دریافت کنند.

اما این که چرا سامانه برای مدتی هر چند کوتاه در شرایطی قرار گرفت که بانک‌های عامل برای معرفی به متقاضیان وجود نداشتند، باید یادآور شد که در مدت اخیر با توجه به ثبت نام‌ها و پرداختی‌های در دستور کار، سقف بانک‌ها نیز تا حدی پر شده بود و بر این اساس اگر پذیرش مجددی صورت می‌گرفت صف‌ها طولانی‌تر شده و متقاضیان حتی اگر ثبت نام هم می‌کردند قابلیت پرداخت برای آنها در مدت زمانی کوتاه امکان پذیر نبود.

این در شرایطی است که تمدید طرح ضربتی وام ازدواج تا پانزدهم مهرماه نیز به شرایط ثبت نام زوجین و پیگیری آنها مربوط می‌شد به طوری که ظاهرا حدود ۴۷ هزار ثبت نام وجود دارد که حتی تعیین شعبه هم شده‌اند، اما در اغلب موارد به دلیل تعلل زوجین برای تکمیل مدارک و عدم مراجعه به شعب موجب کندی در پرداختی‌ها شده است، در حالی که زوجین باید بعد از تعیین شعبه حداکثر تا ۱۲ روز کاری مراجعه کرده و حداکثر بعد از یک ماه از این اقدام مدارک خود را تکمیل کنند.

در طرح ضربتی وام ازدواج علاوه بر ادامه معمول روند پرداخت این تسهیلات از سوی تمام بانک‌های حاضر در سامانه ۱۱ مورد از آنها به طور ویژه و با سهمیه‌های تعیین شده به پرداخت وام می‌پردازند. بانک ملی، سپه، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، تجارت، ملت، صادرات، رفاه، قرض‌الحسنه مهر ایران و صندوق قرض‌الحسنه پارسیان این بانک‌ها هستند. در این طرح اولویت با مناطق کم برخوردار و محروم بوده و بعد از آن سایر مناطق کشور را شامل می‌شود. همچنین برای تسریع در روند پرداختی‌ها موضوع ضمانت که پیشتر یکی از مشکلات اصلی زوجین بود برطرف شده و برای آن هشت گزینه از سوی بانک مرکزی تعیین شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۹۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌ها بیش از ۵.۶ همت وام ازدواج و فرزند پرداخت کردند

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد:‌ از ابتدای سال جاری تا ۱۰ اردیبهشت ماه جمعا ۵.۶۳۸ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان پرداخت شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی صحابی گفت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ 10 اردیبهشت ماه 1403 مبلغ 4.084 همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است که این مبالغ نشان دهنده رشد تسهیلات ازدواج به میزان  28 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا تاریخ 10 اردیبهشت ماه 1403، مبلغ 1.554 همت تسهیلات قرض الحسنه فرزند به متقاضیان پرداخت شده است که نشان دهنده 23 درصد رشد بابت تسهیلات فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. 

مدیر اداره اعتبارات درخصوص تسهیلات ودیعه مسکن نیز یادآور شد: از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال 1401 تا تاریخ 9 اردیبهشت ماه 1403، تعداد 500 هزار و 556 نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد، 441 هزار و 767 نفر به مبلغ 33.4 همت تسهیلات دریافت کرده اند.

همچنین صحابی با اشاره به آمار وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • بانک‌ها بیش از ۵.۶ همت وام ازدواج و فرزند پرداخت کردند
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • سایپا فراخوان داد / این افراد به سایت سایپا مراجعه کنند
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند